29 | 09 | 2019
Sekmadienis Ispanijoje tradiciškai laikomas šeimos diena. Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdas - tai sekmadieniniai piknikai ir šeimos pietūs, poilsis paplūdimyje arba susibūrimai baruose ir kavinėse prie vieno stalo. O Viduržemio jūros regiono virtuvė, kurios pagrindą sudaro alyvuogių aliejus, švieži vaisiai ir daržovės bei šviežia žuvis ir jūros gėrybės, laikoma viena pagrindinių ispanų ilgaamžiškumo priežasčių. Žinoma, Ispanija yra šalis, kurią verta paragauti. O jos gastronomija garsėja savo įvairove, nes kiekvienas regionas turi savo tradicinius patiekalus. Kuo gali pasigirti Alikantės provincijos ir mūsų mėgstamos Kosta Blankos virtuvė? Pirmiausia - žuvimi ir jūros gėrybėmis. Šviežia žuvis (dorada, kardžuvė, jūrų velnias, ešerys, ungurys, plekšnė, sardinė, ančiuviai) kepama druskoje, kepama ant grotelių arba mušama, patiekiama su padažais, čia gaminami žuvies sultiniai. Pavyzdžiui, Torrevjejoje, Santa Poloje ir Tabarkos saloje gaminamas tipiškas žuvies sultinys - caldareta, kurio pagrindą sudaro žuvies sultinys su smulkinta žuvimi ir bulvėmis. Krevetės, kriauklės, kalmarai ir sepijos, aštuonkojai ir midijos verdamos garuose, kepamos alyvuogių aliejuje, troškinamos ir kepamos. Pavyzdžiui, unikalios raudonosios Denia krevetės yra išskirtinis produktas ir delikatesas gurmanams. Neapsieisite be tradicinės Valensijos paeljos su pupelėmis, vištiena ir triušiena. Tačiau iš tiesų yra daugybė paeljos receptų: su žuvimi, mėsa, kumpiu, jūros gėrybėmis, grybais ar daržovėmis, vieninteliai nekintantys ingredientai yra ryžiai ir šafranas. Paella iš tikrųjų yra sausų garuose virtų ryžių virimo būdas plokščioje keptuvėje. Taip pat yra: - Meloso (meloso) su žuvimi, moliuskais ir paprikomis arba Caldero (caldero) su žuvimi, česnakais, pomidorais ir paprikomis - drėgnesni ryžių variantai. - Caldoso (caldoso) praktiškai yra tiršta sriuba. Žiemą ji dažnai gaminama su omarais arba omarais. - Arroz a banda - kai ryžiai verdami mažos žuvies sultinyje, pridėjus pipirų gnoro ir česnakų alioli padažo. ir daug kitų. Kasdienis salotų, karštųjų patiekalų ir kaip savarankiškas patiekalas Viduržemio jūros regione, žinoma, sūriai, dažniausiai gaminami iš avių ar ožkų pieno. Skiriami švieži (tierno), pusiau brandinti (semicurado), brandinti (curado) ir brandinti (Viejo). Pakrantėje galima rasti savų rūšių, pavyzdžiui, šviežio ožkos sūrio Blanquet, minkšto Tovallo arba saldaus La Nucia. Čia galite paragauti tradicinio ispaniško gazpacho - šaltos sriubos su pomidorais, agurkais, saldžiosiomis paprikomis ir česnakais, garsiosios tortilijos - omleto iš bulvių ir kiaušinių, įvairių tapų - užkandžių sumuštinių pavidalu, keptų figų šoninėje arba įdarytų grybų su Iberijos kumpiu ir česnakais. Ispanijos virtuvė yra begalinė, turbūt per gyvenimą nepavyks visko išvardyti ir paragauti. Atraskite savąjį Ispanijos skonį ir mėgaukitės maistu!